Categorieën
Actueel

Podcast

Het Instituut voor de Nederlandse Taal maakt twee verschillende podcasts: Over taal gesproken. Dé podcast over het Nederlands, en Waar komt pindakaas vandaan? Een serie korte podcasts over de verrassende herkomst van doodgewone woorden.

Over taal gesproken

In mei 2021 verschijnt Over taal gesproken. Dé podcast over het Nederlands. In elke aflevering spreken we een deskundige over de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld over dialecten, over het belang van vaktaal of over het ontstaan van nieuwe woorden. Ook onderwerpen als vergeten woorden, duidelijke taal en het Nederlands in België komen aan bod. Over taal gesproken is een samenwerking van het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) en het Genootschap Onze Taal.

Presentatie: Laura van Eerten en Raymond Noë. Concept & productie: Laura van Eerten. Muziek: Michel van der Zanden. Logo: Matthijs Sluiter (Studio Het Mes)

Geen aflevering missen? Abonneer je dan via Spotify, Apple Podcasts of één van de vele andere podcastapps.

Waar komt pindakaas vandaan?

In 2020 presenteerde het Instituut voor de Nederlandse Taal een serie korte podcasts met vragen over woorden. Twaalf korte, verrassende verhalen over de herkomst van een doodgewoon woord, verteld door Laura van Eerten, Caspar Stalenhoef en Frieda Steurs.

Muziek: Michel van der Zanden
Afbeelding: Studio Mals

Geen aflevering missen? Abonneer je dan via Spotify of Apple Podcasts! Een vervolg is in de maak en verschijnt in het najaar van 2021.